Понеделник, Јули 06, 2020
Добредојдовте на официјалната страна на СОУ "Крсте П. Мисирков" Демир Хисар

НАТПРЕВАР ВО ПЕТАНГ - ОСВОЕНО ВТОРО МЕСТО12.04.2011г. (вторник), Битола

На ден 12.04.2011 година (вторник) за прв пат ученици од нашето училиште се натпреваруваа во петанг (колективна игра со метални топчиња, која потекнува од Франција).

Натпреварот се одржа на тениското игралиште во Битола, со почеток во 10 часот.

Тимот од три ученици од II 2 клас:

  1. Николина Цветановска;
  2. Симона Ивановска;
  3. Христијан Јолевски;

кој се подготвуваше под менторство на професорката по француски јазик Христина Тромбева, постигна одлични резултати и го освои второто место. На натпреварот учествуваа дванаесет тимови од средните училишта во регионот (Битола, Прилеп и Ресен).

petanque-12

petanque-21

petanque-22

Повеќе фотографии во нашата галерија...

Анкета

Дали и професорите треба да носат работна облека?