Понеделник, Јули 06, 2020
Добредојдовте на официјалната страна на СОУ "Крсте П. Мисирков" Демир Хисар

ДРАМСКА ПРЕТСТАВА „Гимназиски љубовни недоразбирања“ Собраните средства ќе бидат донирани во „Црвен крст“ за хуманитерни потреби.

МЕСТО:    Дом на култута „Илинден“ Демир Хисар
ДАТУМ:    20.04.2011, почеток: 12.00 часот  и  21.04.2011, почеток: 19.30 часот
ВЛЕЗ:      20 денари

Љубовта е радост, радоста е пролет,

а пролетта носи големи љубови.

А што се крие зад оваа средношколска љубов,

ќе ви прикажеме во драмската претстава

Гимназиски љубовни недоразбирања“.


Ученици – учесници:

IV-2 - Ивановски Дејан – ЈАНЕ

       - Матевска Наташа – ДОНЕ

IV-1 - Лозановски Кристијан – БАЛЕ

       - Пауновска Кристина – ГЛАСОТ

       - Здравевска Христина – ДАНА

       - Поповска Елена – МИТРЕ

       - Николовска Ана – фоторепортер

       - Јолевска Ангела - МИЛЕ

III-2 - Кочовска Ивана – БИЛЈАНА

       - Балуловска Кристина – ПРОФЕСОРОТ

       - Коруновска Ангела – МАРИЈА

III-1 - Неделковска Ангела – ДРАГИЦА

       - Талевска Драгана – ПРОФЕСОРКАТА, ИНКАСАТОР

II-1 - Талевска Ивана – БЕТИ


Проектна активност: Литературни клубови и драмски секции
Ментор: проф. по македонски јазик и литература, Маја Јошевска

Наслов на драмата: „Гимназиски љубовни недоразбирања“


Анкета

Дали и професорите треба да носат работна облека?