Понеделник, Јули 06, 2020
Добредојдовте на официјалната страна на СОУ "Крсте П. Мисирков" Демир Хисар

Одбележан 6-ти март СВЕТСКИ ДЕН НА МАТЕМАТИКАТА

После повеќедневни квалификации, на 27-ми февруари беше формиран државниот тим кој ја претставуваше Р. Македонија. Во истиот зедоа учество нашите ученици, Мирчевски Стефан и Маја Димитриевска. 

Натпреварот во државни рамки беше организиран од приватната гимназија „Алгоритам“, а под покровителство на Претседателот на Р. Македонија, Ѓорѓе Иванов.

Тимот успеа да ја рангира Македонија на 41-во место, а нашите ученици се здобија со меѓународни сертификати, со што придонесоа за афирмацијата на нашето училиште.

Повеќе информации на  www.worldeducationgames.com

Анкета

Дали и професорите треба да носат работна облека?