Понеделник, Октомври 26, 2020
Добредојдовте на официјалната страна на СОУ "Крсте П. Мисирков" Демир Хисар

Информатика

Професор: МАЈА ЛОЗАНОВСКА 


 Предмет: ПРОГРАМСКИ ЈАЗИЦИ - III год.

МАТЕРИЈАЛИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ!!!

2. Редоследна структура                                              6. Текстуални низи               
3. Изборни контролни структури                                  7. Множества
Предмет: ИНФОРМАТИЧКА ТЕХНОЛОГИЈА - II год.
МАТЕРИЈАЛИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ!!! 
Тема: БАЗИ НА ПОДАТОЦИ           
                       Access  ,  Base
Тема: Програмирање во C++        
                       Низи , Функции , Датотеки
Тема: Мултимедија и Компјутерска графика
                       Vectorian GIOTTO  -  Download  , Tutorials , User's Manual

 1. ИТ во општеството             2. Мултимедија - презентација           

Јавна презентација на најдобро изработен видео клип.
Можете да го видите  тука! 

Изработил: Николина Цветановска од II-2 клас.

Тема: КОМПЈУТЕРСКА ГРАФИКА

3. Компјутерска графика

Најубави новогодишни честитки: Ивана Велевска , Сашо Мегленовски , Наталија Стојановска , Марија Велевска , Ангела Ристевска , Ивана ТалевскаЕлизабета Ристевска.

БЕСПЛАТНИ КОМПЈУТЕРСКИ КУРСЕВИ НА ИНТЕРНЕТ!
- на следните линкови:
Предмет: ИНФОРМАТИКА - I год.
МАТЕРИЈАЛИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ!!!
1.  Хардвер                                               2.  Софтвер  
                                                                    - Заштита на податоци
 
3.  Програма за обработка на текст              4.  Програма за табеларни пресметки
     - MS Word 2003                                          - MS Excel 2003
 
5.  Програмирање во C++                            6.  Компјутерски мрежи и Интернет
 
Преземете ја тука програмата  Dev C++

Анкета

Дали и професорите треба да носат работна облека?